ontwerp gemaakt in Adobe?

Heb je zelf een ontwerp gemaakt in Adobe Illustrator of InDesign en wil je het graag laten afdrukken? 
Geen probleem! Met onderstaande stappen helpen we jou om een correct drukbestand te exporteren.

Een goed begin is het halve werk

Mocht je een bestand gaan maken in Adobe Illustrator of InDesign dan is het belangrijk om het bestand gelijk goed op te maken (scheelt later weer redelijk wat werk).

Onderstaande gegevens moeten goed staan om uiteindelijk een goed resultaat te ontvangen. 

Nieuw bestand aanmaken

Documentgrootte 
Voer hier het formaat in wat je uiteindelijk wilt ontvangen.

Marges
Voor print- en drukwerk is het belangrijk om teksten en/of foto’s niet te dichtbij de rand te zetten. Om het voor jezelf wat makkelijker te maken, kan je gebruik maken van Marges. Hierdoor kan je bij het ontwerpen er rekening mee houden. Zet de marge op ongeveer 10 mm rondom, dan zit je sowieso goed.

Afloopgebied
Mocht je een ontwerp maken waar de bedrukking tot de rand geprint moet worden, zet dan het afloopgebied op 5 mm rondom. Bij het maken van het ontwerp kan je ook gelijk de afloop toevoegen. De beelden dienen dan tot de aflooplijnen te lopen, hierdoor hebben wij snijmarges. Mocht je geen afloop toevoegen aan je bestand, dan heb je het risico dat er witte randen ontstaan (die je eigenlijk niet wilt hebben). 

Creëren van een drukbestand

Het toevoegen van afloop en snijtekens aan een drukbestand is essentieel om ervoor te zorgen dat het eindproduct er precies zo uitziet als bedoeld. Afloop is het gebied buiten het ontwerp dat wordt toegevoegd om ervoor te zorgen dat het ontwerp niet te dicht op de rand van het papier wordt afgedrukt en om ongewenste witruimte te voorkomen na het snijden van het papier. Snijtekens geven aan waar het papier moet worden gesneden, waardoor de afdruk precies op de gewenste grootte wordt afgesneden. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en voorkomt dat belangrijke informatie of afbeeldingen verloren gaan bij het snijproces. Kortom, afloop en snijtekens zijn belangrijke aspecten van een drukbestand die ervoor zorgen dat het eindproduct er mooi en professioneel uitziet.

Bestand -> Exporteren -> Adobe PDF (afdrukken)

Ga naar tabblad ‘Tekens en afloopgebied’, hier klik je op het vakje voor ‘Snijtekens’ en bij Afloopgebied zet je rondom 5 mm (mocht dit er nog niet staan).  Daarna mag je op Exporteren klikken. 

Voorinstelling De 11e Druk

Voor het exporten van je bestand kan je ook gebruik maken van onze voorinstelling. Download hier onze voorinstelling. Om de voorinstelling te installeren ga je naar InDesign:

Bestand -> Voorinstelling Adobe PDF -> Definiëren -> Laden
En dan het bestand te laden. 

Na het installeren kan je een export maken van je gemaakte ontwerp. Ga hiervoor naar

Bestand -> Voorinstelling Adobe PDF -> De 11e Druk

Produceren maar!

Nu je een drukbestand hebt gedownload ben je helemaal klaar om eindelijk je ontwerp te laten printen / drukken. Het bestand dat je hebt gedownload kan je naar info@de11edruk.nl mailen. Mocht het bestand groter zijn dan 20 MB dan kan je het ook naar ons toesturen via WeTransfer.

Wil je vooraf eerst een offerte ontvangen voor de productie, dan kan dat via onze offerte pagina. 

Standaard formaten

A-formaten

B-formaten

Carré formaten

Enveloppen

Visitekaartjes

Neem contact met ons op

Wij zullen je bericht z.s.m. oppakken. Spoed? Bel ons dan eventjes op (0168) 370 175.