ontwerp gemaakt in Canva?

Heb je zelf een ontwerp gemaakt in het populaire platform Canva en wil je het graag laten afdrukken?
Geen probleem! Met onderstaande stappen helpen we jou om een correct drukbestand te exporteren in Canva.

Kies het juiste formaat

Mocht je een design gaan maken in Canva, zorg er dan voor dat je vooraf goed naar het formaat kijkt. De voorgestelde formaten op Canva staan namelijk vaak op Amerikaanse maten ingesteld en dat is niet handig als je het wilt laten printen. Door te kiezen voor de gebruikelijke Europese formaten (bijv. A4 of A3-formaat) zal het print- en drukwerk een stuk voordeliger zijn. Denk vooraf dus goed na over het formaat en wat uiteindelijk de bedoeling is van je ontwerp. Mocht je bijvoorbeeld een uitnodiging maken die verstuurd moet worden in een envelop, dan is het handig om wel naar beschikbare envelop-maten te kijken. 

Je kan het beste er dus voor kiezen om bij het aanmaken van een nieuwe ontwerp te kiezen voor een aangepast formaat en hier zelf het juiste formaat in te vullen. 

Scroll naar beneden voor de meest gebruikte maten.

Creëren van een drukbestand

Het toevoegen van afloop en snijtekens aan een drukbestand is essentieel om ervoor te zorgen dat het eindproduct er precies zo uitziet als bedoeld. Afloop is het gebied buiten het ontwerp dat wordt toegevoegd om ervoor te zorgen dat het ontwerp niet te dicht op de rand van het papier wordt afgedrukt en om ongewenste witruimte te voorkomen na het snijden van het papier. Snijtekens geven aan waar het papier moet worden gesneden, waardoor de afdruk precies op de gewenste grootte wordt afgesneden. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en voorkomt dat belangrijke informatie of afbeeldingen verloren gaan bij het snijproces. Kortom, afloop en snijtekens zijn belangrijke aspecten van een drukbestand die ervoor zorgen dat het eindproduct er mooi en professioneel uitziet.

Mocht je dus geen witte randen willen dan is het handig om hier bij het ontwerpen rekening mee te houden. Om het makkelijker te maken, kan je hulplijnen aanzetten voor je afloop.

via Bestand -> Instellingen bekijken -> Afloop afdrukken tonen

Als je deze optie aanzet komt er een stippellijn te staan die aangeeft waar je ontwerp wordt afgesneden als je het laat printen / drukken. Het is dus van belang dat je teksten en/of afbeeldingen ver genoeg binnen de stippellijn plaatst, anders zal de kans groot zijn dat er bij de afwerking doorheen gesneden gaat worden. Je achtergrond of foto mag natuurlijk wel over de lijn vallen, zodat je bij de afdruk geen witte randen gaat krijgen. 

Klaar met je ontwerp?

Is je ontwerp helemaal naar wens? Alle teksten tien keer nagelezen? Afloop staat goed ingesteld in je document? Dan ben je helemaal klaar om je ontwerp te exporteren en door te sturen voor productie. Uiteraard moet je nog wel een aantal instellingen goed instellen zodat alles wat je in de vorige stappen hebt ingesteld ook worden meegenomen in het bestand wat je gaat downloaden. 

Volg deze stappen en je drukbestand wordt goed geëxporteerd.

Delen -> Downloaden

Bestandstype: PDF – Afdrukken
Bijsnijdmarkeringen en afloop: Aanvinken

Mocht je de PRO-versie van Canva gebruiken dan mag je het kleurprofiel op CMYK zetten. 

Produceren maar!

Nu je een drukbestand hebt gedownload ben je helemaal klaar om eindelijk je ontwerp te laten printen / drukken. Het bestand dat je hebt gedownload kan je naar info@de11edruk.nl mailen. Mocht het bestand groter zijn dan 20 MB dan kan je het ook naar ons toesturen via WeTransfer.

Wil je vooraf eerst een offerte ontvangen voor de productie, dan kan dat via onze offerte pagina. 

Standaard formaten

A-formaten

B-formaten

Carré formaten

Enveloppen

Visitekaartjes

Neem contact met ons op

Wij zullen je bericht z.s.m. oppakken. Spoed? Bel ons dan eventjes op (0168) 370 175.